Drugi po redu specijalizirani trening kamp za golmane, kojemu će organizator i domaćin biti Asmir Begović, održat će se na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru 1. i 2. juna ove godine.

Nakon prošlogodišnjeg izuzetno uspješnog izdanja, te pokretanja akademije za golmane, biće ovo još jedna prilika da svi zainteresirani dječaci i djevojčice između 8 i 18 godina dobiju iskustvo treniranja u profesionalnom okruženju i individualnog rada s vrhunskim trenerima.

”Prošlogodišnji kamp pokazao se kao pun pogodak”, objašnjava Begović, koji će zajedno s timom trenera aktivno raditi s polaznicima Kampa i pokušati im pomoći svojim savjetima. ”Znali smo da imamo veliku golmansku tradiciju i da talent postoji, ali i da tim mladim golmanima i golmanicama treba prilika da se kroz rad i razgovor sa iskusnim trenerima dodatno razvijaju. Nakon kampa smo krenuli i s projektom Akadmije i moram priznati da sam oduševljen načinom na koji ova djeca pristupaju radu i kvalitetom koju posjeduju. Sada kroz drugo izdanje kampa želimo da onima koji su već radili s nama pokažemo nešto novo ali i damo priliku novim polaznicima da nam se priključe i rade s nama”.

Broj polaznika kampa, koji će se održavati na terenima Trening centra FK Sarajevo u Butmiru, je ograničen. Svi zainteresovani informacije mogu dobiti na broj +387 62 096777 a prijaviti se putem internetske stranice Kampa (kamp.asmir1.com) ili elektronskom poštom (kamp@asmir1.com).

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)