Fudbaler Suwon Bluewingsa Elvis Sarić (28) propustio je prva tri kola južnokorejskog prvenstva zbog povrede.

On bi se u ponedjeljak trebao pojaviti na okupljanju reprezentacije uoči priprema za Armeniju i Grčku, pa nas je zanimalo da li će doći s obzirom na povredu.

“Dolazim na okupljanje. Najvažnije je da ćemo zajedno sa ljekarskim timom uraditi sve što je u našoj moći da budem spreman za Armeniju i Grčku. Dao sam sve od sebe u svim mečevima reprezentacije u prošloj godini i želim isto tako nastaviti u godini ispred nas. Više ćemo znati u narednih par dana, ali definitivno dolazim iz Južne Koreje na okupljanje i daću sve od sebe da zaigram.” poručio je Elvis Sarić za BIH.ba – Reprezentacija.ba portal.

Foto: Ines Lučić, BIH.ba – Reprezentacija.ba

Elvis Sarić je svoje mjesto u reprezentaciji dobio dolaskom Roberta Prosinečkog na kormilo bh. tima. Prosinečki ga je u januaru 2018. godine poveo na američku turneju u sklopu tima sastavljenog većinom od igrača iz BHT Premijer lige.

Tamo su mu se izuzetno dojmile Sarićeve karakteristike, pa je fudbaler Suwona postao igrač sa najviše nastupa za BiH u 2018. godini i neizostavan dio Prosinečkijeve postavke igre sa kojom smo osvojili prvo mjesto u grupi UEFA Lige nacija.

Zmajevi će se u ponedjeljak do podne okupiti na Ilidži gdje će početi pripreme za utakmice protiv Armenije (23. mart, Grbavica) i Grčke (26. mart, Bilino Polje).

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)