U okviru 23. kola BH Telecom Premijer lige BiH Sarajevo će u nedjelju 17. marta na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati Krupu.

Tim povodom je u Svečanom salonu Svetozar Vujović održana konferencija za medije, na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Benjamin Tatar.

“Prije 15 dana smo igrali protiv Krupe i nije bilo tako lako kako su mnogi mislili. Takvog razmišljanja ulazimo u ovu utakmicu i moji razgovori sa igračima su ti da moramo biti maksimalno ozbiljni, da nastavimo niz i sve je na našoj strani. Sve osim pobjede bilo bi neuspjeh za nas. Uz sve poštovanje, Krupa je imala dosta šansi kući gdje je realizacija izostala i da je to problem što su zadnji. Želimo na pauzu u što boljem raspoloženju”, rekao je Musemić.

Sarajevo u susret ulazi nakon pobjede u okviru četvrfinala Kupa BiH protiv Zrinjskog. U dva meča, bordo tim je ostvario dvije pobjede i tako se plasirao u polufinale takmičenja.

“Krupa je promijenila trenera i mislim da će doživjeti pozitivan šok, ali mi smo u dobroj formi i nadam se da će bodovi ostati na Koševu. Značila bi nam veća podrška navijača i bilo bi dobro da ih ima što više na tribinama, a to bi bio dodatni val za sve igrače da igraju još bolje”, poručio je Tatar.

Krupa je u proteklom kolu ostvarila poraz od ekipe Tuzla City i nalazi se na posljednjem mjestu premijerligaške tabele.

Susret je na rasporedu u nedjelju 17. marta u 15:00 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)