Komisija za suce i suđenje Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine danas je donijela odluku da je suđenje na susretu 17. kola Prve lige FBiH između Goražda i Veleža bilo korektno, piše Klix.ba.

“Današnjem sastanku su prisustvovali predsjednik Komisije za suce i suđenje NS FBiH Nedim Selimotić, dopredsjednik Vladimir Dominković, te članovi Hajrudin Gobeljić i Anto Bilješko.

“Jedina tema današnjeg sastanka je bila utakmica Goražde – Velež koja je završena pobjedom domaće ekipe rezultatom 1:0. Velež se žalio na suđenje glavnog arbitra Kenana Bajraktarevića i njegovih pomoćnika Marija Grgića i Filipa Jarića. Ja sam glasao da se rigorozno kazne sudije i da se na taj način pokaže javnosti da još ima nade u bh. nogomet. Međutim, ostala tri člana komisije su glasala protiv toga. Na taj način sa 3 naprema 1 smo prihvatili izvještaj posmatrača u kojem stoji da su arbitri dobili prolazne ocjene”, rekao je Selimotić za Klix.ba.

To u praksi znači da za NS FBiH nema ništa sporno na meču na kojem su čelnici Veleža ukupno nabrojali 34 greške na njihovu štetu.

>>> VIDEO FK Velež je objavio novih 15 spornih situacija sa utakmice protiv Goražda

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)