FK Velež odlučio je podnijeti žalbu Fudbalskom savezu BiH i zatražiti ponovno odigravanje susreta sa Goraždom, u kojem su drastično pokradeni.

Mostarci su poraženi u Goraždu sa 1:0, a meč je obilježilo katastrofalno suđenje arbitra Kenana Bajraktarevića iz Orašja, koji je u 19 navrata oštetio goste, što se jasno moglo vidjeti na jučer objavljenom video snimku.

“Rok za podnošenje žalbe je 48 sati nakon utakmice. Mi smo to već uradili i nadamo se da će Komisija za suđenje sutra pregledati sve sporne situacije. Odmah da kažemo, jedno je snimak koji kruži na internetu, a drugo je šta se sve dešavalo u stvarnosti na terenu u Goraždu. Prisutna je nemogućnost snimanja susreta iz svih uglova. Iskreno, da smo gledali susret iz više uglova, našli bismo 30 spornih situacija, a ne samo 19 koji se pojavljuju u snimku”, kazali su iz FK Velež za portal Radiosarajevo.ba.

Dodaju kako su žalbu odlučili podnijeti jer su sudijske odluke direktno utjecale na rezultat.

“Žalbu smo uradili zbog toga što su sudijske odluke direktno utjecale na rezultat. Kod gola koji je postigao domaći tim, imate dvije sporne situacije prije nego se mreža zatresla. Naš gol je poništen iz ofsajda i zbog toga tražimo od Komisije za sudije i Fudbalskog saveza FBiH da dobro razmotre situacije koje su se dogodile na susretu, jer su one direktno utjecale na rezultate. Očekujemo da se donose odluka da se igra nova utakmica”, poručili su iz FK Velež.

Velež je poslije 17 odigranih mečeva prvoplasirani tim Prve lige FBiH sa četiri boda više u odnosu na drugi Olimpic.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)