Juventus i Atletico Madrid večeras od 21:00 sat na Allianz stadionu u Torinu igraju revanš susret osmine finala Lige šampiona.

Onaj prvi, koji je odigran u Madridu prije tri sedmice, Atletico je dobio sa 2:0 i veliki je favorit za prolaz dalje.

Odličnu prednost popularnim “Jorgandžijama” osigurali su Gimenez i Godin golovima u 78. i 83. minuti.

Poslije tog meča i jedni i drugi su odigrali po tri utakmice i na sve tri slavili. Juventus je savladao Bolognu (0:1), Napoli (1:2) i Udinese (4:1), dok je Atletico upisao pobjede nad Villarrealom (2:0), Real Sociedadom (0:2) i Leganesom (1:0).

Ono što posebno treba brinuti Juventus je to što je Atletico tim sa najmanje primljenih golova u Španiji (17 na 27 mečeva), ali i činjenica da mu u tri dosadašnja međusobna okršaja nisu uspjeli zabiti.

Obećavajuća stvar je pak što u svojim redovima imaju Cristiana Ronalda, koji je Atleticu na 32 utakmice postigao 22 gola.

Foto: Juventus FC

“Vjerujemo u naše šanse. Svi moraju dati najbolje od sebe i nećemo imati za čim žaliti nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, bilo to 90 ili 120 minuta. Morat ćemo biti inteligentni i izbjegavati pogreške. Bit će to sjajna utakmica, a mi ćemo biti spremni za nju”, rekao je trener Juventusa Massimilliano Allegri uoči večerašnje utakmice.

“Bit će to utakmica dva snažna tima. Moramo iskoristiti svaki prostor koji dobijemo, što znamo da će biti mnogo manje nego u prvoj utakmici. Juve je vrlo snažan tim sa iskusnim igračima koji nisu dobri samo naprijed, već i u defanzivi. Morat ćemo biti veoma oprezni. Prva utakmica je jedna stvar, revanš je totalno drugačiji. Postoje sitni detalji koje je vrlo teško objasniti i koji mogu napraviti razliku, zbog toga je fudbal fantastičan”, istakao je Diego Simeone, trener Atletica.

On u večerašnjoj utakmici neće moći računati na suspendovane Diega Costu i Parteyja, te povrijeđene Hernandeza i Filipea Luisa.

Kod Juventusa su zbog povreda van konkurencije Khedira, Alex Sandro, Barzagli, De Sciglio i Douglas Costa.

Mogući sastavi:

Juventus: Szczesny; Cáceres, Bonucci, Chiellini; Bernardeschi, Can, Pjanić, Matuidi, Cancelo; Mandžukić, Ronaldo

Atlético Madrid: Oblak; Arias, Giménez, Godín, Juanfran; Koke, Rodrigo, Ñíguez, Lemar; Griezmann, Morata

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)