Trener Juventusa Massimiliano Allegri izašao je pred medije 24 sata uoči revanša osmine finala Lige Šampiona protiv Atletico Madrida u kojem Juve mora sustići teških 0:2 zaostatka.

U Juventusu su proteklih dana uradili sve da uvjere i igrače i navijače kako je preokret realan, te su uz niz motivacijskih video spotova prestavili kako su uvjereni da mogu stići veliku razliku iz Madrida.

Atletico je jedan od najjačih europskih klubova i mi sutra moramo dati najbolje od sebe. A znamo kako to uraditi! Moramo dati najviše od sebe, dodati agresivnost na naš kvalitet i uz pomoć navijača dati svoj maksimum. – poručio je Allegri.

Još nisam odlučio ko će igrati sutra. Slobodni udarci će biti vrlo važni, pa ko zna, možda Miralem Pjanić pogodi kao što je to uradio u Napulju. – rekao je između ostalog šef Juventusa.

Giorgio Chiellini će protiv Atletica odigrati čak 500. meč za Juventus.

Želimo odigrati najbolju utakmicu i nastaviti takmičenje dalje. Uvjereni smo da to možemo i znamo da samo jedan trenutak može promijeniti sve u Ligi Šampiona. Atletico se dobro brani, slični su nama, ali i oni imaju svoje slabosti. – poručio je Chiellini.

Utakmica Juventus – Atletico počinje u utorak u 21 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)