Tokom proteklog vikenda na programu su bili susreti 22. kola Premijer lige BiH.

U šest odigranih mečeva postignuto je 10 golova, a profitiralo je prvoplasirano Sarajevo koje ima 11 bodova više od drugog Zrinjskog.

Domaći su ostvarili dvije pobjede, dva duela su završena rezultatom 0:0, a gosti su ostvarili dva trijumfa.

Radnik Bijeljina – Zvijezda 09 1:0

Ekipa Radnika je u lokalnom derbiju savladala Zvijezdu 09 rezultatom 1:0. Jedini gol za momčad iz Bijeljine postigao je Hadžić u 21. minuti meča. Zvijezda je u nastavku pokušala doći do izjednačenja, ali domaći su na kraju osvojili puni plijen. Radnik je trenutno sedmi sa 29 bodova, dok Zvijezda zauzima 10. mjesto sa šest bodova manje.

Mladost DK – Zrinjski 0:0

Trostruki uzastopni prvak BiH mostarski Zrinjski još jednom je razočarao svoje navijače. Zrinjski je gostovao u Doboju kod Kaknja i osvojio samo bod protiv Mladosti (treći remi u nizu). Izabranici Blaža Sliškovića ponovo nisu postigli pogodak i sada imaju čak 11 bodova zaostatka za prvim Sarajevom. Mladost je nakon ovog remija šestoplasirana sa 30 bodova i do kraja sezone borit će se za mjesta koja vode u kvalifikacija za Europa ligu.

Sloboda – Željezničar 0:0

U Tuzli je odigran duel između Slobode i Željezničara, a na kraju gledaoci nisu vidjeli gotovo ništa. Meč je okočan bez golova, ali mrlju su bacili pojedinci na tribinama, s obzirom da su domaći navijači okačili sramotnu parolu za Amara i Ivicu Osima. Poslije 22 odigrana kola, Sloboda je peta sa 30 bodova, a Željo treći sa dva boda više.

Foto: Ines Lučić, BiH.ba

Čelik – GOŠK 3:1

Čelik je u Zenici ugostio GOŠK i ostvario sigurnu pobjedu od 3:1. Dedić je bio dvostruki strijelac, dok je Dilaver jednom zatresao mrežu gostiju iz Gabele. Počasni pogodak za goste postigao je Mujić. Ekipa Čelika je sada osam sa 28 bodova i ima devet bodova više od GOŠK-a, koji je pretposljednji i nalazi se na poziciji koja naredne sezone vodi u niži rang.

Krupa – Tuzla City 0:2

Posljednjeplasirana Krupa je u derbiju začelja na svom terenu poražena od Tuzla Cityja. Koban za domaće bio je Ubiparip, strijelac oba gola za Tuzlu. Krupa je poslije ovog poraza ostala i bez trenera Kurčubića, koji je podnio ostavku. Ekipa Tuzle je devetoplasirana sa 24 boda, dok je Krupa posljednja sa samo 16.S

Široki Brijeg – Sarajevo 0:3

Posljednja utakmica 22. kola odigrana je u Širokom, gdje je Široki Brijeg izgubio od Sarajeva sa 0:3. Sarajevu je ovo bila prva pobjeda u Širokom otkako se igra zajednička Premijer liga BiH (od sezone 2000. / 2001.). Tatar, Hebibović i Ahmetović su pogađali za Sarajevo, koje igra sjajno i zasluženo se nalazi na prvom mjestu sa čak 11 bodova više od drugog Zrinjskog. Široki je trenutno četvrti sa 32 boda, koliko ima i trećeplasirani Željezničar.

Foto: FK Sarajevo

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)