Robert Prosinečki danas je objavio spisak igrača na koje računa za naredne mečeve sa Armenijom i Grčkom, a bez poziva je ostao Asmir Begović.

Begović u posljednje vrijeme ne brani za engleski Bournemouth i kako kaže Prosinečki to je jedan od razloga zbog čega nije pozvan.

“Ne brani u posljednje vrijeme u Bournemouthu zbog problema sa trenerom. Ipak, to nije jedini razlog što ga nisam pozvao. Posljednjih nekoliko utakmica je dobijao pozive, ali nije dolazio. Bitno je da nisu u pitanju objektivni razlozi. Šehić brani odlično, kao i Pirić i vjerujem u njih. Ako se Begović vrati na gol Bournemoutha, možda će biti pozvan”, jasan je Prosinečki.

Naš selektor smatra da neće biti lako sa Armencima i Grcima.

“Bitne su nam prve dvije utakmice. Igramo kući i nadam se da ćemo obaviti posao kako treba. Armenija nije na tom nivou da se bori za prvo ili drugo mjesto, ali neće biti lako. Grci su nezgodni, godinama prave probleme svima, a posebno su opasni njihovi defanzivci. Kroz Ligu nacija smo napravili dobru atmosferu i optimista sam. To je sve jedan plus za nas i očekujemo da ćemo u ovim kvalifikacijama biti pravi”, rekao je Prosinečki i prokomentarisao igre naših defanzivaca:

“Kolašinac je u dobroj formi. Bio je sjajan protiv Manchester Uniteda. Nama je najvažnije da je on spreman i donijet će nam kvalitet više. Šunjić i Zukanović su standardni i dobri, Bičkačić ponovo igra i to je važno.”

Izeta Hajrović, koji je jedan od ponajboljih igrača Dinama, ponovo nema na spisku.

“On je povrijeđen i prema svim informacijama neće igrati ni u Lisabonu protiv Benfice. Ima problema sa tetivom. Ne znam ni da li bi bio na spisku. Spisak sam kreirao prije nego što se Izet povrijedio”, kazao je selektor.

Naša selekcija 23. marta na Grbavici dočekuje Armeniju u prvom kolu kvalifikacija za EP.

Tri dana kasnije u Zenici odmjerit ćemo snage sa Grčkom.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)