FK Željezničar zahvalio se FK Sloboda na brzoj reakciji povodom sramotne parole navijača Slobode na utakmici protiv Željezničara. Podsjećamo, popularne “Fukare” natpisom na svojoj tribini poželjeli su treneru Amaru Osimu moždani udar.

“Ovim putem izražavamo zahvalnost našim sportskim prijateljima iz FK Sloboda na brzoj reakciji i potrebi da se ograde od poruke na transparentu koja je u jednom trenutku bila istaknuta na tribinama stadiona Tušanj, te posebno uvažavajući porodicu Osim i njihov doprinos bosanskohercegovačkom fudbalu u cjelini.

Apsolutno smo saglasni i cijenimo da sličnim porukama nema mjesta na sportskim borilištima, a posebno kada su renomirani klubovi u pitanju, čiji navijači i simpatizeri trebaju biti primjer svima ostalima. Tim povodom želimo se zahvaliti našim navijačima koji sportski, dostojanstveno i uvijek u najvećem broju prate Željezničar na svim domaćim i gostujućim utakmicama.

Također, zahvaljujemo se FK Sloboda na gostoprimstvu za članove Upravnog odbora, prijatelje i medijsku ekipu FK Željezničar.Uz nadu da ćemo zajednički doprinijeti da ambijenti utakmica budu što bolji, da šaljemo odlične sportske poruke i gledamo što kvalitetniji fudbal, a ne govorimo o pojedincima koji nanose štetu klubovima neodgovornim ponašanjem – prijateljski pozdrav iz Doline ćupova!” poručili su iz FK Željezničar.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)