Fudbaleri Tuzla Cityja otputovali su danas u Banju Luku, gdje će boraviti do sutra, kada će otići na derbi začelja protiv Krupe.

Od velikog broja rekonvalescenata, ekipi se, kako je rekao šef stručnog štaba Mirza Varešanović, pridružio jedino Jovo Kojić.

“Od susreta s Čelikom, na kojoj smo u sudijskoj nadoknandi nesretno primili gol, radili smo na taktičkim stvarima. Međusobno smo se bolje upoznali, a moram reći da su igrači dobro radili na treninzima kako bi ispunili sve što se od njih traži. Nema prigovora, rade maksimalno i požrtvovano”, rekao je Varešanović za Fenu.

Susret s Krupom direktni je obračun ekipa koje se bore za opstanak. Krupljani se još nadaju, mada im statistika ne ide u prilog. Posljednji su na tabeli s pet bodova manje od Tuzlaka, a u 12 utakmica u nizu ostvarili su pobjedu jedino protiv Željezničara (2:1). To im je jedina pobjeda i u posljednjih pet domaćih utakmica, uz dva remija i dva poraza.

Protiv Željezničara posljednji put pobijedili su i igrači Tuzla Cityja (3:2), a zanimljivo je da u zadnje tri utakmice na gostovanjima nisu poraženi. Hoće li tradiciju nastaviti u Krupi na Vrbasu, vidjet će se.

“Neće biti lako, jer domaćin se još nada opstanku. Problem je i teren s plastičnom travom, ali i drugim ekipama je pa neću tražiti alibi. Očekujem da igrači ispoštuju sve dogovoreno, jer su prihvatili moj način rada i moju viziju fudbala”, nada se šef struke Tuzla Cityja.

Protiv Čelika njemu i igračima sreća je okrenula leđa, kada su u zadnjim trenucima meča primili gol koji im je odnio dva vrijedna boda.

“Nadam se da ćemo u Krupi imati više sreće nego protiv Čelika. Sreća je sastavni dio života, pa tako i fudbala, ali ona može doći sa zalaganjem, voljom i željom. Hoće li nam vratiti izgubljeno na Tušnju, ne znam, ali u svakom slučaju idemo da svojim snagama ostvarimo dobar rezultat, a to je pobjeda”, zaključio je Varešanović u razgovoru za Fenu.

Utakmica Krupa – Tuzla City igra se sutra od 15 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)