Zrinjski je danas organizovao press konferenciju uoči sutrašnjeg duela 22. kola Premijer lige BiH sa Mladosti, koji se igra u Doboj-Kaknju.

Trener tima iz Mostara Blaž Slišković prvo se osvrnuo na smrt bivšeg golmana njegovog kluba Krešimira Bandića, čiji je prerani odlazak potresao sve u klubu.

“Nije se bilo lako spremati za ovaj meč. Ovaj tužni događaj je poremetio atmosferu u svlačionici i oko kluba jer je naš Keta bio omiljen u timu i u gradu. Nije bilo lako raditi s igračima pognute glave. Ovakvih trenutaka nažalost ima u životu i moramo se izdignuti iznad. Ne kažem zaboraviti, ali misli okrenuti prema utakmici s Mladosti. Bit će teško izbaciti iz misli ove događaje od prije par dana i veličanstveni pogreb koji je pokazao koliko je Krešimir bio voljen. Pokušavamo vratiti igrače kroz razgovor na normalan kolosijek. Vjerujem da će sutrašnja utakmica posebno za njegove prijatelje biti utakmica kroz koju će dokazati koliko su voljeli svog Ketu”, rekao je Slišković i nastavio:

“Teško i ja govorim, potreslo me sve. Život ide dalje i moramo se nekako vratiti u normalu. U ovom trenu nas samo tri boda ostavljaju u kakvoj-takvoj utrci za prvim mjestom. Tradicija je na našoj strani, imamo pozitivan omjer s Mladosti ali nikada nije bilo lako. Domaćin želi prekinuti tu tradiciju, imaju odličnu ekipu i izvanrednog trenera. Pokazali su jesenas kakav su tim. Dolazak Zrinjskog bit će im veliki motiv, a nas čeka borbena i tvrda utakmica. Morat ćemo biti spremni na sve izazove ovakve utakmice”.

Slišković se dotakao i dešavanja poslije susreta sa Radnikom, kada je najavio mogući odlazak sa klupe Zrinjskog.

“Bio sam ishitren u nekim stvarima i svoje ime stavio u takav kontekst. Imali smo dosta sastanaka. Gospodin Šulenta je održao sastanak s nama i igračima gdje smo konstatirali neke stvari, da bez volje i želje ne možemo naprijed. Svako ko misli da smo izgubili prvenstvo može se izjasniti i napustiti klub. Ja i moji ljudi vjerujemo da se ovo može dostići. Pokazivati neprofesionalnost, a to je ne dati svoj maksimum, je nedopustivo. Na stranu tehničke pogreške, neuigranost…to se može tolerirati, ali nedostatak volje ne može. Razgovarali smo na tu temu, o tom motivu koji kod pojedinaca nedostaje. Time sam bio razočaran nakon utakmice jer mi se pojavila misao da su pojedinci izgubili motiv za prvim mjestom a to nije nikako dobro”, rekao je Slišković i nastavio:

“Ako smo izgubili volju za stizanjem Sarajeva nema smisla da radimo skupa. I ja sam bio ishitren i nervozan, doveo u pitanje svoj posao u Zrinjskom ali ja sam spreman raditi dok god uprava ima povjerenja u moj rad. Izjavama sam htio prodrmati ekipu da se trgnemo iz ove rezultatske krize što je prije moguće. U tri utakmice nismo pobijedili. Mišljenja sam da kroz razgovor i neke stvari moramo probuditi jedan dio igrača koji je zapao u krizu volje jer imam osjećaj da su se neki oprostili od titule. Nastavimo li tako ne možemo se nadati ni da ćemo imalo ugroziti Sarajevo”.

Zrinjski će protiv Mladosti nastupiti bez povrijeđenih Rustemovića, Šovšića i Veselinovića, neće biti ni Perišića, a moguće i Jakovljevića ili Filipovića.

Susret u Doboj-Kaknju igra se od 15:00 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)