Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik po prvi put je javno govorio o gestu koji je izazvao oduševljenje u Semizovcu.

Dodik je FK Ozren iz Semizovca iz budžetske rezerve BiH poklonio 10.000 KM.

„Široj javnosti bi mogao biti poznat i nedavni primjer kada se po dolasku iz Banjaluke u Sarajevo nismo mogli prizemljiti helikopterom zbog magle. Pilot je odlučio da spuštanje obavimo na igralištu u Semizovcu, onom naselju pored Sarajeva. Kada smo se iskrcali i krenuli prema prvom restoranu ili obližnjoj kafani, gdje bismo sačekali auto iz Sarajeva, oko nas su se počeli okupljati građani. Na kraju ih je bilo pedesetak. Jedan me je od njih u jednom trenutku upitao: ‘Da li, predsjedniče, i nama možete pomoći?’. Kada sam ga upitao za vrstu problema, rekao mi je da građanima ovog malog mjesta treba 3.000 KM za postavljanje ograde oko igrališta, na koje smo upravo sletjeli, jer im tamo zalazi stoka i kvari im teren. Odgovorio sam da ću sa saradnicima takvu mogućnost brzo razmotriti. Umjesto tri, koliko su tražili, za nekoliko dana im je odobreno 10.000 maraka za igralište koje je tim građanima očigledno od životne važnosti“, kazao je Dodik za Al Jazeera Balkans.

Kako je objavljeno u „Službenom glasniku BiH“, Dodik je iz tekuće budžetske rezerve za 2018. odobrio 10.000 KM Fudbalskom klubu „Ozren“ Semizovac na ime pomoći za obnovu i adaptaciju stadiona i svlačionica

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)