Zrinjski danas nije uspio doći do očekivane pobjede nad Radnikom (0:0) i sada njegov zaostatak za vodećim Sarajevom iznosi velikih devet bodova.

Trener tima iz Mostara Blaž Slišković bio je veoma nezadovoljan nakon utakmice, naročito pristupom svojih igrača.

“Korektna i otvorena utakmica. Težili smo golu, a nismo uspjeli iako je bilo prilika. Znao sam kako će Radnik igrati, imaju kvalitetnu ekipu koja je opasna prema naprijed. Žižović nas je pohvalio ali smo loše odigrali, a i oni su bili kvalitetni. Trkački smo bili loši u sredini, nismo imali koncepciju kako doći do protivničkog gola. Imamo previše problema u igri i snosim odgovornost za to. Ali, pristupati utakmici na ovaj način protiv ovakvog protivnika – ili ja idem iz kluba ili neki koji tako misle. Prije da ću ja nego pojedinci koji misle da se nogomet igra otkada oni postoje”, rekao je Slišković i nastavio:

“Treća utakmica da pokazujemo volju ali nema ideje. Svi igraju za sebe i to nije nogomet. Ako trener kaže da se igra jedno a njih većina drugo onda tu mora doći do razilaženja. Razgovarat ću s upravom na svoju inicijativu pa ćemo vidjeti šta će biti. Razlika je sad pregolema. Upozoravao sam na Radnik, da se moramo namučiti da ih dobijemo. Neki su više pretrčali za 15 minuta zadnjeg treninga nego za poluvrijeme ove utakmice. Odgovornost je moja jer sam stavio ove igrače. Neke želim da vratim u život a oni sve gori i gori, morat ćemo ovo nekako riješiti”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)