Selektor naše fudbalske reprezentacije Robert Prosinečki govorio je za Index.hr o sjajnim rezultatima Dinama, ali i o bh. fudbalerima koji sa mnogo uspjeha igraju za aktuelnog prvaka Hrvatske.

“Oduševljen sam. Sve je super. Igra, atmosfera u ekipi, atmosfera u gradu oko Dinama. Momci su prezimili u Europi nakon 49 godina i svaka im čast na tome. Velik je to rezultat. Bjelica je napravio strašan posao. Neke prošle generacije Dinama imale su veće zvijezde, ali nisu imale kompaktnost i uigranost koju ima ova ekipa i na tome treba čestitati Nenadu”, rekao je Prosinečki u razgovoru za Index.hr.

Prosinečki se u nastavku osvrnuo na Dilavera, Gojaka i Hajrovića.

“Koliko ja znam, a znam, Dilaver nema državljanstvo BiH. Ima austrijsko. Pitajte Nogometni savez BiH da li se šta poduzelo u vezi s tim. Kome se on ponudio? Meni nije. Ako želi igrati za reprezentaciju, onda je valjda normalno da se javi nekome iz Saveza, a ne da kaže: ‘Evo mene, ja sam tu.’ Pojma nemam je li se ponudio ili se nije ponudio. Meni se nije ponudio”, ističe Prosinečki, te nastavlja o Hajroviću i Gojaku:

“Hajrović je bio u sjajnoj formi, u posljednje vrijeme je igrao jako dobro. Čujem da ima neke probleme s ozljedom, ali naravno da na njega računam. Gojak je bio i na prošlom okupljanju, a radi se o mladom i perspektivnom igraču”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)