Nakon minimalnog poraza od Sarajeva (1:0) u prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, trener Zrinjskog Blaž Slišković izjavio je kako je to rezultat koji njegovom timu ostavlja nadu za plasman dalje.

“Kako je krenulo, dobro je. Penal u devetoj minuti je bio šokantan. Ovaj rezultat nam ostavlja nadu da odigramo kvalitetnije u revanšu i da pokušamo nadoknaditi zaostatak. Sarajevo je nakon vodstva čekalo da mi pogriješimo. Mi u revanšu možemo zabiti dva gola, ali ne znam možemo li sačuvati mrežu”.

“Pokušat ćemo odigrati taktički, mirno i staloženo. Teško je predvidjeti hoće li nam Sarajevo dati gol. U ovom meču taktika je bila u fokusu. Nijedna ekipa nije htjela da rizikuje. Pokušavali smo i jedni i drugi da dobrom odbranom sačuvamo mreže. Sarajevo je to uspjelo zahvaljujući golmanu. Njihova prednost u revanšu je 70:30. Nisam ljut na svoje igrače. Istina je da sam promijenio sistem. Igrali smo u rombu. I upravo dok smo se navikli malo Sarajevo je to iskoristilo. Ovo nam je jedno iskustvo više jer opet možemo doći u situaciju da imamo deficit igrača, a pokazali smo i u ovom sistemu da možemo igrati kvalitetno”.

Revanš se igra 13. marta u Mostaru.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)