Sarajevo je u prvom susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine slavilo protiv Zrinjskog sa minimalnih 1:0, a trener bordo momčadi Husref Musemić zadovoljan je pobjedom bez primljenog gola i smatra da je to dobar rezultat pred revanš.

“Generalno, zadovoljan sam sa prvih pola sata. U drugom dijelu nismo imali kontinuitet. Bila je ovo teška utakmica u kojoj je i naš protivnik imao svoje šanse. Teška, zahtjevna utakmica, dali smo jedan gol… Pobijedili smo bez primljenog gola. Zrinjski je u drugom dijelu bio dobar. Mogu reći da je bolje 1:0, nego 2:1”, rekao je Musemić i dodao:

“Zrinjski je imao šest novih igrača večeras u odnosu na prošli meč pa je djelovao dosta svježije u odnosu na nas. U njihovoj igri nisam vidio ništa što me je iznenadilo i što nisam očekivao. Oni će nam biti glavni konkurenti za titulu. Ostaje žal što nismo postigli još koji gol, ali nije ovo željoteka. Ipak, da smo u prvom dali još jedan gol, možda bi u drugom primili jedan. Tako da mislim da bi trebali biti zadovoljni, imamo dobar rezultat”.

Revanš se igra 13. marta u Mostaru.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)