Ekipa Sarajeva će u srijedu 27. februara u okviru 1/4 finala Kupa BiH dočekati ekipu HŠK Zrinjski.

Tim povodom je u Svečanom salonu Svetozar Vujović održana press konferencija za medije, gdje su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i kapiten Krste Velkoski.

“Ako je po tabeli, onda je finale prije finala. Ni mi ni oni nismo željeli sada da igramo. Tabelarno su ovo dvije najkvalitetnije ekipe, očekuju nas dvije zahtjevne utakmice. Poznajemo se jako dobro, tako da nemamo puno šta kriti. Prva utakmica je na Koševu, a da li je to prednost ili mana vidjet ćemo. Pokušat ćemo proći, odigrati kvalitetnu utakmicu. Pidro nije u konkurenciji za ovaj meč, te Džafić”, rekao je Musemić i nastavio:

“Imamo protivnika kojeg poštujemo, jedno kolo smo odigrali i igrači ne bi trebali biti umorni. Neće biti kalkulisanja. Sigurno da su Todorović i Bilbija bili glavni igrači i to je za njih hendikep. Doveli su igrače za koje misle da će kvalitetno zamijeniti njih. Mislio sam da je Baka trener koji želi da se takmiči i u tom sam smislu rekao da se dobro poznajemo. Imaju novih igrača, Čurjurić je jako kvalitetan igrač, Marković je nezgodan i brz, tako da moramo biti pametni i napraviti rezultat. Svaki rezultat bez primljenog gola je odličan. Mi smo ekipa koja igra ofanzivno, koja želi da da gol više, ali je ovo sasvim drugo takmičenje i nećemo srljati. Moramo biti pametni i mudri, čekati svoju priliku. Ove ekipe žele da igraju, tako da ćemo vidjeti ko će više biti taktički disciplinovan”, dodao je trener Sarajeva.

Povoljnom rezultatu nada se i kapiten ekipe.

“Mislim da će biti zanimljivi mečevi. Kalkulisanja neće biti, mi se nadamo da ćemo proći dalje. Ako se pogleda posljednja utakmica i rezultat onda možemo reći da smo na sto posto. Ali, teško je o tome govoriti. Bit će oscilacija, no možemo igrati i bolje. Individualno danas može iskočiti jedan, a sutra drugi”, poručio je Velkoski.

Utakmica 1/4 finala Kupa BiH je na rasporedu u srijedu 27. februara u 17h na stadionu Asim Ferhatović Hase.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)