Fudbaleri FK Sarajevo su nakon završenog treninga u Butmiru otputovali u Tuzlu, gdje ih u subotu očekuje prvi meč proljetnog dijela BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine sa Tuzla Cityjem.

U konkurenciji za utakmicu protiv FK Tuzla City su: Kovačević, Dizdarević, Dupovac, Mujakić, Lazić, Šabanović, Bekić, Šišić, Tatar, Halilović, Stanojević, Crepulja, Rahmanović, Hebibović, Velkoski, Ahmetović, Handžić i Kapić.

Šef stručnog štaba, Husref Musemić uoči nadolazećeg susretu ne može računati na Selmira Pidru i Elvisa Džafića. Pidri je dijagnostikovana ruptura bicepsa femorisa koja će rezultirati dvosedmičnom pauzom, a golman bordo tima, Elvis Džafić je početkom sedmice podvrgnut operativnom zahvatu kojim je riješena dijagnoza uvećanih limfnih čvorova. Usljed povoljne prognoze, Džafić se već pridružio saigračima u trenažnom procesu.

“Naša želja je da nastavimo tamo gdje smo stali, hoćemo li u tome uspjeti vidjet ćemo. Pauza je bila relativno duga, ali mislim da smo se dobro spremili, imali smo dobre uslove za rad. Znamo da Tuzla City ima određene kadrovske probleme i nekoliko povrijeđenih igrača, tako da nas to neće zavarati”, rekao je Musemić.

FK Tuzla City nalazi se na desetom mjestu na tabeli sa ukupno 20 osvojenih bodova uz gol razliku 18:24.

Glavni sudija utakmice je Dragan Petrović, a pomoćnici će biti Sreten Udovičić i Stefan Tešanović.

Utakmica 20. kola je na rasporedu sutra u 14:30 sati na stadionu Tušanj.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)