Derbi 20. kola Premijer lige BiH, prvog u drugom dijelu sezone, u nedjelju će na Pecari igrati Široki Brijeg i Zrinjski.

Trener tima iz Mostara, Blaž Slišković, zadovoljan je pripremama i pred nastavak sezone poručuje kako njegov tim neće odustati od cilja da odbrani titulu i uđe u finale kupa.

“Vidjet ćemo kako smo se pripremili u ovom periodu. Mi treneri smo zadovoljni, kvalitetno se radilo i s te strane nemam nikakve zamjerke na igrače. Radili su maksimalno, ali utakmice su mjerilo. Rad na treningu ti samo može dati šansu da zaigraš u prvih 11 ili da budeš u 18. Mišljenja sam da svi treneri tako razmišljaju, mjerilo je teren. Od nekih sam očekivao više, nekma sam prezadovoljan a neki su samo potvrdili sve što se zna o njima. Mišljenja su različita od zadivljujućih do razočaravajućih”, kazao je Slišković.

Slišković smatra da se borba za titulu neće voditi samo između Sarajeva i Zrinjskog, već da će se tu uključiti i Široki Brijeg i Željezničar.

“Kad pogledam trenutno stanje na tabeli mnogi će reći da je borba za prvo mjesto samo između Sarajeva i nas. Tako je pogrešno razmišljati. Vjerujem da će se i Željo i Široki uključiti u tu borbu. Ovih pet bodova može dosta značiti za Sarajevo, a i ne mora. Dosta bodova je u igri do kraja. Mi nećemo odustati od cilja da obranimo titulu i uđemo u finale kupa. Koliko smo spremni za to pokazat će se na terenu. Normalno da ćemo iščekivati i koji kiks suparnika. Veoma je rano govoriti o raspletu, možda ćemo moći nakon nekih pet-šest kola. Sve je otvoreno i mislim da će i ovo prvenstvo kao i ona dva prethodna biti neizvjesno do samog kraja”.

Kazao je kako već zna kojih osam igrača će početi meč, a ima dvije dvojbe.

“Imam dvije dvojbe oko sastava, teško da ću vam sada reći koje su to. Imam osam sigurnih igrača koji će započeti utakmicu. O dva upitna mjesta odluku ću donijeti pred samu utakmicu. Ovisit će o toj odluci i eventualne informacije o sastavu Širokog. Gro ekipe znam i to je najbitnije. Ravnopravna je konkurencija o dva mjesta a odlučit će detalji. Veliki problem je otpadanje Šovšića koji je pripreme odradio jako kvalitetno. Računali smo ozbiljno na njega jer se radi o igraču koji ima visoke kvalitete i zbog njegovog lista nećemo riskirati s njim sada na Širokom. Snimak je potvrdio da ozljeda nije ozbiljnije prirode i nadam se da će biti u konkurenciji već za Sarajevo. Barbarić je još nespreman, a Mandić, iako je u odličnom stanju neće igrati jer nema još uvijek pravo nastupa za nas”.

Mišljenja je kako nedjeljna utakmica neće promijeniti ništa u ambicijama Zrinjskog i Širokog Brijega.

“Daleko od tog da je ova utakmica presudna. Mišljenja sam da bilo koji rezultat bude u nedjelju neće smanjiti naše ambicije, a ni ambicije Širokog. Isto tako ni Sarajevo se neće uspavati kiksamo li mi. Utakmica je jednako važna i Širokom i nama. Oba tima imat će motiv da naprave dobar rezultat i mišljenja sam da ova utakmica neće ništa bitnije promijeniti u konačnim ambicijama i Zrinjskog i Širokog”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)