Premijer liga BiH nastavlja se ovog vikenda susretima 20. kola, u okviru kojeg će Tuzla City u subotu na Tušnju ugostiti Sarajevo.

Tim povodom u Tuzli je održana press konferencija, na kojoj su se medijima obratili trener Slobodan Starčević i prvotimac Nemanja Stjepanović.

“Dolazi nam jedna od najboljih ekipa u državi, tim koji ima kontinuitet. Takav protivnik ne stavlja pred nas imperativ, igrat ćemo rasterećeno, ali i agresivno, kako bismo pokušali doći do jednog ili tri boda”, rekao je Starčević.

Njegov tim je na pauzi pretrpio velike promjene. Stiglo je osam novih igrača, od kojih će sedam sutra biti u rosteru. Hendikep će biti neigranje povrijeđenih Ivana Kostića, Samira Efendića, Ajdina Nukića, te suspendovanog Nermina Crnkića.

“To jeste hendikep, ali novi igrači koji su došli pokazali su da su pojačanja i nadomjestit će one koji ne mogu nastupiti”, dodao je trener Tuzla Cityja.

Stjepanović je obećao da će njegova ekipa protiv Sarajeva pokušati doći do povoljnog rezultata, a to je sve osim poraza.

“Dobro smo radili na pripremama, spremni smo da odigramo muški i pokušamo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi doći do boda ili bodova”, poručio je Stjepanović.

Susret između Tuzla Cityja i Sarajeva igra se sutra od 14:30 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)