Rođeni u nastavak sezone u okviru Prve lige FBiH ulaze dodatno ojačani u vrhu napada, jer će novi igrač Veleža postati Valmir Berisha, dojučerašnji član norveškog Aalesunda, javlja zvanična stranica FK Velež.

Berisha će dres Veleža nositi do 06/2020. godine, uz mogućnost produženja na još jednu godinu.

Berisha je rođen 06.06.1996. godine u Deqan Pozharu. Prve fudbalske korake napravio je u Halmstadu (Švedska). U svojoj karijeri nastupao je još za Romu (U-19), Panathenaikos, Cambuur i Fjolnir. Igra na poziciji napadača. Igrao je za sve omladinske selekcije Švedske.

„Kada mi je menadžer rekao da me traži klub iz druge lige BiH, odmah sam mu odgovorio da nisam za tu opciju. Međutim, otišli smo zajedno na utakmicu Široki Brijeg – Velež, i ostao sam ugodno iznenađen snagom ekipe, s obzirom da je na drugoj strani bila ekipa koja se bori za izlazak u Evropu. Nakon te utakmice promjenio sam mišljenje“ rekao je Berisha i nastavio:

„Obavili smo razgovor sa predsjednikom Hasićem i trenerom Ibrom Rahimićem, gdje su mi objasnili situaciju u i oko kluba, ciljeve i plan razvoja. Nakon razgovora, donio sam odluku da želim da postanem igrač Veleža.“

Na kraju, Valmir Berisha je dodao da je sa članovima familije i prijateljima razgovorao o dolasku u Velež, te da je dobio podršku i odobravanje od svih:

„Kontaktirao sam članove familije, prijatelje i neke igrače, a prije svega svog oca, koji mi je rekao kako nisam ni svjestan veličine Veleža, te šta je taj klub predstavljao u bivšoj državi. Bio je izuzetno sretan kada sam mu rekao da ću postati njihov igrač.“

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)