Danas je u Zenici održana press konferencija košarkaške selekcije BiH uoči predstojećih kvalifikacionih utakmica za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv Češke i Bugarske.

Selektor Vedran Bosnić istakao je da bi tim trebao biti kompletan do večerašnjeg treninga.

“Sutra putujemo rano, idemo u Češku igrati protiv druge selekcije iz naše grupe. Borit ćemo se i nastaviti da radimo ono što smo počeli u novembru. Moramo dati priliku mladim igračima i napraviti dobru selekciju za naredno ljeto. Zadovoljan sam kako sve ovo ide. Nemamo puno vremena, ali momci daju sve od sebe i to je najvažnije. Još uvijek ne znamo kakav nam je zdravstveni bilten, a to ćemo znati večeras na treningu”, riječi su Bosnića.

Prisutnim novinarima obratili su se i naši reprezentativci Njegoš Sikiraš te Miralem Halilović.

“Ovo je nova generacija. Teško je krenuti ispočetka, ali najbitnije je da smo zajedno i da imamo podršku. Imamo zajednički cilj i to želimo ostvariti u budućnosti”, istakao je Sikiraš.

Kapiten našeg nacionalnog tima Miralem Halilović kaže:

“Nemamo mnogo treninga i vremena. Znamo da rezultat ovih utakmica nema nekog značaja, ali važno je da nadogradimo ono što smo pokazali u posljednja dva susreta. Glavni cilj je da napravimo tim za budućnost.”

Bh. košarkaši večeras će obaviti jedini trening u Zenici uoči duela sa Češkom, koji se igra 21. februara.

Tri dana kasnije (24. februar) izabranici Vedrana Bosnića će u Zenici ugostiti Bugarsku.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)