Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice u Međugorju remizirali sa Olimpikom 0:0.

U desetoj minuti kontra Olimpika. Bajić je u posljednji trenutak zaustavio Pandžu, a potom udarac Osmanovića blokira Rodin u korner. U 17. minuti Pandža prolazi po desnoj strani, ali udarac iskosa brani Kjosevski.

U 30. minuti Radovac šutira mlako sa distance, a Kjosevski hvata. Zajmović u 46. minuti lijevom nogom šutira i pogađa stativu. Prvo poluvrijeme se igralo 60 minuta i na odmor se otišlo sa 0:0.

Drugi dio koji se igrao 45 minuta počeo je sa dvije sjajne prilike za Željezničar. Dacića je pred gol Olimpika gurnuo Veselinović, ali je Bandović odbranio udarac igrača Željezničara. U narednoj minuti Krpić se izborio i izašao pred gol, ali je ponovo Bandović odbranio, a odbijenu loptu Veselinović šutira pored gola.

Muminović u 69. minuti tuče sa distance, lopta odlazi preko gola. U 83. minuti Veselinović ubacuje iz slobodnog udarca, Bandović hvata. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Za Željezničar su u prvom poluvremenu igrali Kjosevski – Stanić, Sipović, Rodin, Bajić – Šabanadžović, Mujezinović – E. Šehić, Ramović (Hajdarević od 46.), Klepač – Zajmović.

Drugo poluvrijeme počeli su: Fejzić – Stevanović, Bogičević, Osmanković, Pavić – Hajdarević, Žerić – A. Zec, Dacić, Veselinović – Krpić.

Narednu utakmicu u okviru Premijer lige BiH Željezničar igra protiv Radnika u Bijeljini.

Taj duel na rasporedu je u nedjelju, 24. februara u 14:30 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)