KoÅ¡arkaÅ¡ Bayern Munchena, Nihad Äedović (29), u intervjuu za “Dnevni avaz” rekao je kako postoji mogućnost da ponovo zaigra za reprezentaciju BiH.

Äedović je pravo nastupa izgubio 2015. godine, jer se zbog dobivanja njemaÄkog pasoÅ¡a morao odreći naÅ¡eg državljanstva.

“Mene su zvali iz Saveza. Kontaktirao me je Mirza Teletović. Moja želja nikad nije bila sporna. Raspitao sam se i naÅ¡ao varijantu prema kojoj mogu ponovo igrati za reprezentaciju. Sada je na ljudima u Savezu da se potrude i pokuÅ¡aju to realizirati. Za sada je sve ostalo na tom jednom razgovoru s Mirzom”, kazao je Äedović.

No, Å¡ta god da se desi, Äedović nije siguran da se bez drastiÄnih promjena u funkcioniranju KSBiH, a na osnovu ranijeg iskustva, stvari mogu krenuti naprijed.

“Ista priÄa vrti se godinama, sve je već prežvakano. Sad je tu Mirza na mjestu predsjednika, a bojim se da će i njega za koju godinu ispljuvati kao i mnoge prije. Volio bih da se varam, ali nisam optimista. Pa gdje to ima da mi ljudi iz Saveza koji me godinama nisu zvali odjednom Å¡alju poruke i to na Instagramu, tražeći broj mog brata u vezi s reprezentacijom. Mada, Äini mi je da je i on na spisku reda radi, samo da se popuni broj od 24 imena”, istakao je Äedović, koji već Å¡estu sezonu nastupa za klub iz Munchena.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)