Fudbaleri Željezničara su u okviru pripremne utakmice remizirali sa makedonskim prvakom Shkendijom 2:2, prenosi zvanična stranica FK Željezničar.

U osmoj minuti Plavi postižu gol koji je poništen zbog prekršaja u napadu. U 14. minuti je Željo poveo. A. Zec je gurno za Krpića koji je izbjegao ofsajd i potom rutinski matirao Zahova. Dvije minute poslije Torte iz slobodnog udarca šutira pored gola. Zec je u 19. minuti iskosa sa desne strane šutirao, ali lopta odlazi malo pored gola.

Ramović u 27. minuti odigrava za Krpića koji šutira sa 20 metara, ali je to bio lak plijen za Zahova. Dvije minute poslije Zajmović šutira glavom, a sa gol-linije izbacuje defanzivac aktulenog makedonskog prvaka. U 35. minuti Emini šutira sa ivice kaznenog prostora, ali lopta odlazi pored našeg gola. Četiri minute poslije bilo je 2:0 za naš tim. A. Zec je ispratio dubinski pas Bogičevića, iskoristio slabiju rekaciju odbrane Shkendije i lijepim lob udarcem matirao Zahova za konačan rezultat prvog dijela.

Foto: fkzeljeznicar.ba

U 52. minuti Shkendija je smanjila na 2:1. Nakon kornera i gužve u kaznenom prostoru glavni sudija je svirao najstrožiju kaznu, a sa 11 metara je pogodio Emini. U 55. minuti Zec je presjekao pas golmana, potom driblingom se riješio čuvara, ali je pokušao prebaciti lopta i otišla je pored gola. U narednom napadu Ibraimi s desne strane sjajno ubacuje, ali Nafiu malo kasni. Nekoliko minuta poslije na odbijenu loptu natrčava Hajdarević, šutira, ali Zahov brani.

U 67. minuti Shkendija je poravnala. Glavni sudija je ponovo svirao penal, ovaj put zbog navodnog igranja rukom. Sa bijele tačke je pogodio Ibraimi. Sadriu u 81. minuti prolazi po lijevoj strani, šutira, ali Kjosevski odlično brani. Dvije minute poslije Ibraimi šutira iskosa, Kjosevski brani, u nastavku Stevanović izbacuje loptu. Zec pet minuta prije kraja glavom šutira preko gola. Do kraja se rezultat nije mijenjao.

Narednu utakmicu Željezničar igra 7. februara protiv Vorskle.

Željezničar: Kjosevski – Stevanović, Rodin (Osmanković od 68.), Bogičević, Pavić (Bajić od 90.) – Hajdarević (Veselinović od 75’), Šabanadžović – A. Zec (Stanić od 88.), Ramović (Osmanović od 68.), Zajmović (Klepač od 90.)- Krpić.

Shkendija: Zahov – Alimi, Musliu, Totre, Ibraimi, Sadriu, Murati, Emini, Imeri, Cesmedziev, Nafiu.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)