Napadač reprezentacije BiH, Kenan Kodro (25), nije se uspio nametnuti u Copenhagenu, u koji je došao prošlog ljeta kao veliko pojačanje iz Mainza.

Na 19 odigranih mečeva dao je šest golova, međutim, vremenom je u pao u nemilost trenera Staalea Solbakkena, koji je u više navrata istakao kako je situacija sa bh. fudbalerom vrlo teška.

Pisalo se kako bi mogao nazad u Španiju, a sada je “El Gol Digital” aktuelizirao tu priču i povezao ga sa prelaskom u Athletic Bilbao.

Klub sa San Mamesa je jedinstven po tome što za njega mogu igrati samo Baskijci, ali s obzirom da je Kodro rođen upravo u Baskiji, tačnije San Sebastianu, smatrao bi se domaćim.

Kodro je karijeru počeo u omladinskim kategorijama Real Sociedada, za čiju je B momčad u periodu od 2011. do 2014. godine odigrao 76 mečeva i postigao 16 pogodaka.

2012. godine je bio na posudbi u Lagun Onaku, da bi 2014. godine prešao u Osasunu, za koju je pogađao 12 puta na 80 utakmica.

To mu je 2017. donijelo transfer u Mainz, gdje se nije snašao (bez gola na osam utakmica), pa je narednih pola godine proveo na posudbi u Grasshoppersu, za koji je dao sedam golova i time skrenuo pažnju Copenhagena.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)