Za bivšeg U21 reprezentativca BiH, Luku Menala (22), stvari se nisu najbolje odvijale od dolaska u Dinamo Zagreb prošlog ljeta.

U prethodnoj polusezoni sakupio je svega 400 minuta, a za “Sportske novosti” je istakao kako ne gubi nadu da će kroz pripreme uspjeti zadobiti povjerenje trenera Nenada Bjelice.

“Kad sam dolazio u Dinamo mnogo više sam očekivao, nisam se nadao da će situacija biti kao sada. Ali, isto tako sam znao da je konkurencija velika, jer je Dinamo veliki klub. U to sam se i uvjerio kad sam došao. Naravno, prošao sam u početku i proces prilagodbe, a igrači koji igraju na mojim pozicijama su igrali fenomenalno, Oršić na jednom, Hajrović i Kadzior na drugom krilu. Oporavio se i Šitum, tu je Marin… Nije bilo jednostavno za mene, ali nadam se da će se to promijeniti, da ću se izboriti za minutažu i iskoristiti prilike koje dobijem”, kazao je Menalo.

Svjestan je šta mora uraditi da se izbori za svoj prostor u momčadi.

“Imam težak zadatak, u malom broju minuta koje dobijem, iskoristiti šanse. To baš nisam napravio u prvom dijelu sezone. Moram preuzeti odgovornost, tako ću se jedino s manjom minutažom izboriti za veću.”

Foto: Cropix

Ipak, nije lako iskoristiti šanse s malom minutažom.

“Slažem se da nije… Međutim, to je ono što pokazuje ‘ili jesi ili nisi’. Na kraju statistika sve pokaže.”

Kaže da, unatoč maloj minutažu, nije požalio zbog transfera u Dinamo.

“Nikad nisam požalio, ni jedne sekunde!”

Ne gubi nadu i da će uskoro ponovo biti dio reprezentacije BiH.

“Već sam bio u reprezentaciji, ali u međuvremenu sam imao potres mozga, nisam dva mjeseca igrao u Širokom Brijegu, pa poslije toga slaba minutaža u Dinamu… Ali, u budućnosti se želim izboriti za reprezentativni poziv. Ako se nametnem u Dinamu, bit ću reprezentativac BiH. Mislim da će Zmajevi sigurno izboriti Evropsko prvenstvo, a nadam se da ću i ja biti s njima tamo”, poručio je Menalo.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)