Igrači FK Sarajevo jutros su iz Trening centra Butmir otputovali za Ljubuški gdje će se obaviti prvi dio priprema.

Ekipa će u Hercegovini boraviti narednih šest dana.

Na spisku igrača koji su otputovali nalaze se: Stanojević, Resić, Šabanović, Lazić, Kurdić, Kovačević, Salčin, Mustafić, Dupovac, Handžić, Halilović, Dizdarević, Pidro, Tatar, Mujakić, Hebibović, Crepulja, Rahmanović, Bekić, Ahmetović, Šišić, Velkoski, Đokanović, Šofranac te Jahić koji je došao na probu.

Nakon ljekarskog pregleda ekipi će se u toku dana pridružiti Crepaldi Da Cruz koji je jučer doputovao u glavni grad na probu, a golman Elvis Džafić u Ljubuški stiže početkom sedmice. 

 “Zdravstveni bilten je dobar, nema povrijeđenih, nastavak kontinuiteta aktivnosti koje su radili u prelaznom periodu, igrači jako dobro izgledaju u uvodnim treninzima. Trening je u pola četiri u Ljubuškom, gdje ćemo se zadržati narednih 6 dana do prijateljske utamice s Veležom 24. januara nakon koje je planiran povratak u Sarajevo gdje ćemo raditi po planu i programu do odlaska u Antaliju”, rekao je trener u stručnom štabu Abdulah Oruč.

“Želimo se što bolje spremiti. Pauza je bila duga, treniramo već četiri-pet dana, a sada idemo u Ljubuški. Imamo tamo i jednu prijateljsku utakmicu”, poručio je kapiten ekipe Krste Velkoski.

Prvi trening u okviru prvog dijela priprema planiran je popodnevnim satima. U četvrtak 24. januara na rasporedu je prijateljska utakmica protiv ekipe Veleža.

Povratak u Sarajevo planiran je po završetku meča.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)