U srijedu 9. januara održana je sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo na kojoj je rukovodstvo kluba napravilo presjek poslovanja za proteklu godinu i definisalo plan aktivnosti za naredni period. 

Upravni odbor usvojio je preliminarni finansijski izvještaj za 2018. godinu, pri čemu je konstatovano da je Fudbalski klub Sarajevo u protekloj kalendarskoj godini ostvario značajnije prihode u odnosu na 2017. godinu.

Definisano je niz administrativnih promjena koje će biti implementirane u narednom periodu a za cilj imaju poboljšanje kvaliteta poslovanje kluba.

Upravnom odboru je podnesen izvještaj o radu i stanju u sportskom segmentu prvog dijela sezone 2018/2019. od strane koordinatora za sportski segment, Emira Hadžića. Definisan je plan zimskih priprema uoči drugog dijela takmičarske sezone. Hadžić je UO predočio i novu Strategiju za razvoj Omladinskog pogona Fudbalskog kluba Sarajevo, koja je na sjednici usvojena.

UO su na uvid predani izvještaji o radu šefa Omladinskog pogona Dževada Šarića, te stručnog štaba prvog tima.

Sjednici Upravnog odbora prethodio je team building na Bjelašnici gdje je upriličeno druženje uposlenika Fudbalskog kluba Sarajevo sa članovima Upravnog odbora.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)