Fudbalska reprezentacija BiH od 2019. godine mogla bi nositi dresove marke Kelme.

Kako saznaje BIH.ba – Reprezentacija.ba predstavnici ovog španjolskog proizvođača sportske opreme u Sarajevu su obavili sastanke sa predstavnicima Fudbalskog saveza BiH.

Osim Kelmea, FS BiH kontaktirao je i Umbro, do čijih su predstavnika došli preko Asmira Begovića, ali i druge proizvođače sportske opreme prisutne u BiH.

FS BiH sa istekom 2018. godine više nema saradnju sa Adidasom, ali nastave li se dobri rezultati reprezentacije BiH, nije nemoguće da neki od najvećih sportskih proizvođača ponovo odjene Zmajeve i sve druge naše selekcije. Odbijanje Adidasa da produži ugovor sa FS BiH dovoljno su osnažile i činjenice da FS BiH već godinama nije u stanju organizovati fizički i online fan shop, da je FS BiH mjesecima zbog kadrovske samovolje svojih rukovodilaca bio bez šefa marketing službe i druge slične nakaradne situacije krovne kuće bh. fudbala…

Inače, Kelme je pomalo zaboravljeni španjolski sportski brand koji je u jednom periodu nosio i slavni Real Madrid. Danas pod novim kineskim vlasnicima doživljavaju veliku ekspanziju, te su kako saznajemo reprezentaciji BiH i FS BiH spremni ponuditi odlične uslove.

Zanimljivo, trenutno oblače samo jednu reprezentaciju – Nepal.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)