U18 reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je slavila protiv Hrvatske s 1:2 na prijateljskom turniru u Medulinu, a meč je obilježio sjajni Ajdin Hasić (17) sa dvije asistencije.

Nakon što je napustio Dinamo prije nepuna dva mjeseca, Hasić je još bez kluba, a kako piše Index.hr, sa tribina ga je jučer gledao glavni skaut Juventusa, koji je napravio i konkretan potez po pitanju njegovog dovođenja.

“Po naputku klupske uprave, u Medulin je doputovao kako bi recenzirao bosanskohercegovačkog reprezentativca Ajdina Hasića, Dinamovog donedavnog juniora i jednog od najvećih klupskih talenata na poziciji desnog krila. Ajdin Hasić istaknuo se s dvije asistencije, a ubrzo nakon utakmice Juventusov skaut pristupio mu je kako bi ga nagovorio na potpisivanje ugovora s italijanskim klubom. Detalji, kao i konačan odgovor, trenutačno su nepoznati”, prenosi ovaj portal.

Hasićev odlazak iz Dinama još uvijek je aktuelna tema u hrvatskim medijima.

Jedan od najvećih Dinamovih talenata imao je važeći stipendijski ugovor do 2021. godine, a klub iz Zagreba mu je odlučio ponuditi novi.

Stoga je na njegovu adresu poslao dva ugovora, a Hasićev otac je navodno potpisao samo onaj o raskidu, pa je Ajdin postao slobodan igrač.

Dinamo je nakon toga odlučio tužiti porodicu Hasić zbog prevare i krivotvorenja.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)