Bivši bh. reprezentativac, Hasan Salihamidžić (41), vjerovatno će ostati na poziciji sportskog direktora Bayern Munchena i naredne sezone.

Iako je uz trenera Niku Kovača okarakterisan kao jedan od glavnih krivaca za loše rezultate, zbog čega se sve češće pisalo o njegovom odlasku, popularni Brazzo dobio je punu podršku rukovodstva kluba.

Predsjedniku Uli Hoenessu svidio se Salihamidžićev javni nastup nakon meča sa Ajaxom, s obzirom da je od njega ranije zahtijevao da bude sigurniji tokom obraćanja medijima i da priča uvjerenije i kritičnije.

“Brazzo sada ima potpunu podršku da krene još žešće. To mi se jako sviđa jer neko mora da istupi. Hasan je mlad i mora ‘krčiti’ svoj put. Pod žestokim je kritikama u posljednje vrijeme, ali ako želi postati veliki, mora proći kroz sve to”, rekao je Hoeness.

Salihamidžić je poslije gostujućeg remija sa Ajaxom (3:3) u Ligi šampiona oštro kritikovao igru Bayerna.

“Nismo igrali dobro. Istina, prvi smo u grupi, ali to je jedina pozitivna stvar nakon ove utakmice. Protivnik je odradio odličan posao, napravili su odličan pritisak kojeg smo se jedva oslobađali. Morali smo postići više golova u prvom poluvremenu, jer smo ovako ispustili utakmicu iz svojih ruku. Nismo imali kontrolu nad sredinom terena, ali pozitivno je to što smo pokazali da se možemo vratiti. Loša strana je što smo olako dozvolili protivniku da preuzme kontrolu nad utakmicom i to se mora promijeniti”, istakao je Salihamidžić.

Bayern Munchen je na kraju osvojio prvo mjesto u grupi E i imat će lakši žrijeb u osmini finala.

Salihamidžić je na poziciju sportskog direktora Bayern Munchena imenovan u julu 2017. godine.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)