Za bh. reprezentativca i defanzivca Arsenala, Seada Kolašinca (25), protekli derbi sa Manchester Unitedom na Old Traffordu (2:2) neće ostati u dobrom sjećanju.

On je naime u 69. minuti napravio veliku grešku i poklonio gol domaćinu za poravnanje, ali je nakon meča dobio punu podršku saigrača i trenera Unaia Emeryja.

U razgovoru za britanski Sky Sports Kolašinac je priznao da mu to puno znači.

“Lijepo je kada te saigrači tako dočekaju u svlačionici, posebno kada znaš da si napravio grešku i da nas je ta greška možda koštala dva boda. To mi je pomoglo. Trener Emery mi je rekao neke stvari i poručio mi je da ne padam psihički, što mi je značilo. Svi saigrači su mi također pružili podršku i govorili da podignem glavu. Možete vidjeti da smo bliski u timu i mislim da je to pozitivno”, kazao je Kolašinac.

Arsenal nije izgubio već 20 utakmica u nizu, ako gledamo sva takmičenja, a prije remija sa Manchester Unitedom slavio je u gradskom derbiju protiv Tottenhama.

“Ova sedmica je veoma važna, derbi je bio vrlo bitan za nas, znali smo da s tri boda idemo naprijed i željeli smo uraditi to. Na kraju smo uspjeli. Bili smo blizu cilja na Old Traffordu i osjećamo se kao da smo izgubili dva boda, ali nismo uznemireni zbog toga”, dodao je Kolašinac.

Kolašinac je ove sezone za Arsenal odigrao sedam mečeva i upisao je dvije asistencije.

Njegovom timu u subotu slijedi domaći meč sa Huddersfieldom.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)