Bosanskohercegovački stručnjak Vahid Halilhodžić vjeruje da naša fudbalska reprezentacija ima realne šanse da se plasira na Euro 2020. godine.

Zmajevi će u kvalifikacijama za EP igrati u grupi J zajedno sa Italijom, Finskom, Grčkom, Armenijom te Lihtenštajnom,

“Grupa nam nije realno toliko teška, mogla je biti i puno gora. Italija je, istina, jedna fudbalska sila, ali ova Italija ne igra već godinama na visokom nivou, nije tako ubjedljiva kao što je bila prije u svojim slavnim godinama. Rezultatski ne stoji dobro već godinama i mislim da to više nije toliki bauk. Imamo realne šanse da pobijedimo Italijane”, kazao je Halilhodžić za Oslobođenje.

Aktuelni trener francuskog Nantesa smatra da će našoj selekciji najteži dueli biti sa Grcima.

“Što se tiče naših starih rivala Grka, to je uvijek ista priča. Oni su jedna defanzivno postavljena ekipa koja je sposobna da iz kontranapada ugrozi gol i najjačih selekcija na svijetu. Teško je s njima igrati, pogotovo kad se brane sa devet ili 10 igrača, teško je taj bunker razbiti i jačima. Vidjet ćemo šta će biti, ali sve zavisi od nas. Finska je ekipa koja dolazi iz te neke druge divizije Evrope i ova ekipa bi mogla nekome pomrsiti račune jer činjenica je da fudbal u Finskoj napreduje, da se ulaže u njega. Prema svemu ovome, imamo realne šanse da se plasiramo i čak da osvojimo i prvo mjesto u grupi”, istakao je popularni Vaha.

Halilhodžić je zadovljan i radom selektora Prosinečkog.

“Drago mi je da se o BiH čuju dobre i lijepe riječi. E sad, kolike su najveće mogućnosti ove ekipe, teško je reći. Plasirali smo se zasluženo u jedan viši, superiorniji nivo evropskog fudbala gdje će, nadam se, naša ekipa pokazati pravu vrijednost u utakmicama protiv ekipa iz najvišeg evropskog fudbalskog ranga. To je jedan dobar test koji će nam pokazati koliko zaista selekcija BiH vrijedi”, govori za Oslobođenje Vahid Halilhodžić.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)