Vezni igrač reprezentacije BiH i Juventusa, Miralem Pjanić (28), sinoć je na manifestaciji Gran Gala del Calcio 2018 izabran u najbolji tim Serie A za prethodnu sezonu, što mu je bio treći put da dobija ovo prestižno priznanje.

Govoreći za italijanske medije, poručio je kako je cilj Juventusa u aktuelnoj sezoni odbraniti duplu krunu, ali i doći do trofeja Lige šampiona.

“Još uvijek ima dosta do kraja sezone, ali mi smo klub koji uvijek želi sve da osvoji. Imamo jako dobru ekipu koja je tehnički potkovana i jako zrela. Želimo osvojiti Scudetto, Kup Italije i Ligu šampiona. Idemo korak po korak i rezultati lagano dolaze. Najvažnije je da u martu budemo na vrhuncu jer tada su utakmice obično koje odlučuju sezonu”, rekao je Pjanić i prokomentarisao uvođenje VAR tehnologije u Ligu šampiona.

“Sigurno da je to pozitivna stvar i VAR je postao važan dio u fudbalu. Ima još prostora za napredak, ali dosta pomaže sudijama”.

Izdvojio je tri konkurenta Juventusu u borbi za naslov ovog takmičenja.

“Uvijek kažem da će nam najveći protivnici biti Barcelona, Real Madrid i Manchester City”, rekao je Pjanić.

Na kraju se dotakao i kvalifikacija za EP 2020. godine, u okviru kojih će sa reprezentacijom BiH igrati protiv Italije.

“Sretan sam zbog žrijeba. Italija je zemlja koju mnogo volim. Uvijek sam sanjao da igram protiv Italije. To je veoma jak protivnik koji je stvorio dobru grupu igrača. Sigurno da će napredovati sve više”, dodao je Pjanić.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)