U okviru posljednje utakmice prvog dijela BH Telecom Premijer lige BiH, na stadionu Asim Ferhatović Hase, fudbaleri Sarajeva dočekat će ekipu Čelika, javlja zvanična stranica FK Sarajevo.

Tim povodom održana je press konferencija za medije u Svečanom salonu Svetozar Vujović. Prisutnima su se obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Vladan Kovačević.

“Posljednja utakmica u ovoj polusezoni i normalno da se želimo oprostiti pobjedom. Kvalitetniji smo, u boljem položaju i mislim da ne bi trebali imati problema, uz dužno poštovanje Čeliku. Imaju par kvalitetnih igrača, ali mislim da mi imamo snage i kvaliteta da utakmicu riješimo u svoju korist. Hebibović ima tri kartona, Šofranac je od ranije bolestan, Stanojević povrijeđen i neće igrati. Također i Hodžić. Imamo igrača koji su kvalitetni i mislim da neće biti problema”, kazao je Musemić-

Bordo tim susret dočekuje kao lider na tabeli sa 40 osvojenih bodova i gol razlikom 40-14. Čelik u utakmicu ulazi nakon dva poraza protiv ekipa Zvijezda 09 (2-0) i Mladost Doboj Kakanj (0-3).

“Očekuje nas teška utakmica protiv Čelika, ekipa nije imala sreće i mislim da mogu napraviti probleme. Ali isto tako dolaze na Koševo, igramo pred svojim navijačima i mislim da pobjedom možemo krunisati ovu polusezonu i mirni da odemo na odmor”, riječi su golmana Vladana Kovačevića.

Utakmica FK Sarajevo – NK Čelik na programu je u subotu, 01.12. na stadionu Asim Ferhatović Hase u 16h.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)