Roma večeras od 21:00 sat na Olimpicu igra susret petog kola grupe “G” Lige šampiona protiv Real Madrida.

Poslije četiri odigrana meča, Roma je prvoplasirana ekipa u grupi sa devet bodova, koliko ima i Real Madrid na drugom mjestu.

Čak i sa remijem u večerašnjem meču, Roma bi uspjela osigurati plasman u osminu finala.

Prvi meč na Santiago Bernabeuu izgubila je s ubjedljivih 3:0, a ni večeras joj neće biti lako, s obzirom da ne može računati na nekoliko vrlo bitnih igrača.

Zbog povreda neće igrati Daniele De Rossi, Kostas Manolas i Lorenzo Pellegrini, a upitan je nastup i bh. napadača te prvog strijelca takmičenja sa pet golova Edina Džeke, koji je povrijedio mišić na posljednjem treningu.

Foto: Getty Images

Pod znakom pitanja su također Robin Olsen, Javier Pastore i Diego Perotti.

Oslabljeni će biti i gosti, kojima će faliti Casemiro, Keylor Navas, Alvaro Odriozola i Sergio Reguilon. Upitni su pak Mariano Diaz, Nacho i Jesus Vallejo.

Iza Rome je ligaški poraz od Udinesea (1:0), ali je i Real Madrid izgubio i to od Eibara sa velikih 3:0.

Trener Rome, Eusebio Di Francesco, na jučerašnjoj konferenciji za medije upitan je da li će se taj težak poraz gostiju odraziti na večerašnji meč.

“I mi smo također izgubili, tako da nismo u prednosti. To je jedna utakmica. Igramo protiv evropskog šampiona, što ne smijemo zaboraviti. Oni nisu mal tim. Morat ćemo pružiti sjajnu partiju kako bi upisali tri boda. Nisam razmišljao o njihovoj situaciji, imam ovdje mnogo prećih stvari od toga”, rekao je Di Francesco.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)