Dragan Banjac, predsjednik komiteta za suđenje FS BiH, gostovao je u emisiji BHT posvećenoj Premijer ligi BiH gdje je komentarisao sporne detalje sa utakmica 18. kola.

Sa utakmice Krupa – Željezničar je izdvojio dvije situacije.

“Postoji blagi kontakt rukom, ali nema kontakta sa nogama, u ovoj situaciji mislim da sudija nije trebao dosuditi jedanaesterac”, rekao je Banjac i dodao:

“U drugoj situaciji vidimo igrača Željezničara koji pada, no ni ovdje nema intenziteta tako da je ovdje sudija ispravno postupio što nije dosudio kazneni udarac”.

Banjac je također prokomentarisao bizaran crveni karton koji je dobio igrač Tuzla Cityja Nermin Crnkić.

“Sa ovog snimka se ne može prosuditi šta se desilo. Sudija je dosudio crveni karton, možda bismo trebali pogledati izvještaje službenih lica jer se sve dešavalo kod mjesta za zamjene, pa da kasnije u sljedećoj emisiji vidimo šta je bilo. Možda bismo trebali prikazati i kompletnu snimku. U zvaničnom zapisniku stoji psovanje sudiji, a ako je to bilo tako, sudija je ispravno postupio”, dodao je Banjac i kasnije se osvrnuo na dvije situacije sa utakmice Sarajevo – Zvijezda 09.

“Ovdje postoji kontakt rukama, no igrač Sarajeva pada, ali nema intenziteta, te je sudija dobro postupio što nije dosudio jedanaesterac. Vidimo jasnu situaciju da igrač koji je u ofsajdu nema namjeru da igra loptom, ona dolazi do drugog igrača koji nije bio u ofsajdu”.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)