Gostujući u emisiji “As exkluziv sa Muhamedom Bikićem” na Alfa TV, Vlado Podany, unuk osnivača i prvog historijskog strijelca FK Željezničar Dimitrija Dimitrijevića, najavio je snimanje igranog filma u povodu 100. rođendana kluba sa Grbavice.

“Imamo jedan, drugi rat, Valtera, Sarajevsku olimpijadu, imamo raznih događaja, mislim da nam je još samo ostala neispričana priča osnivanje Želje iz te 1920. i 1921. godina. S obzirom na to da mi je deda Dimitrije dosta pričao o tom vremenu i svim peripetijama u vezi osnivanja Želje odlučio sam se da krenemo u ovaj historijski projekat, ne samo za Sarajevo nego za cijelu državu, regiju.

Već sam uspostavio kontakte s filmskim radnicima, sa scenaristom Abdulahom Sidranom , rediteljem Ademirom Kenovićem, a koji su bili oduševljeni s ovom idejom”, kazao je Podany.

On je najavio da bi premijera mogla biti u avgustu 2021. godine na stadionu “Grbavica”, a podršku ovoj ideji pružio je i jedan od najbojih Željinih igrača, danas osamdesetogodišnja legenda Mišo Smajlović.

“Sjajna ideja koja se mora podržati, a Željo to zaslužuje, jer nije mala stvar proslaviti 100. rođendan. Želim puno sreće cijeloj ekipi koja će učestvovati u realizaciji ovog historijskog filma i želim im već sada čestitati”, rekao je Smajlović.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)