Zrinjski sutra gostuje Tuzla Cityju u sklopu 18. kola Premijer lige BiH.

Iako će njegov tim biti znatno oslabljen, trener momčad iz Mostara na Tušnju očekuje pobjedu.

“Do zimske pauze Sarajevo igra kući obje utakmice i očekujem da će oni to dobiti. Zato i mi imamo imperativ osvojiti maksimalan broj bodova. Ne bi bilo dobro da nam više odmaknu, jer to bi bilo dosta teže psihološki stizati”, kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Trener Zrinjskog pozvao je na oprez s obzirom da njegov tim u prošlosti nije dobro igrao nakon reprezentativnih pauza u prvenstvu.

“Ne možemo se žaliti, nemamo vremena. Volio bih da su onih kojih nema tu, ali imamo još sposobnih, 17-18 igrača, i vjerujem da možemo sastaviti kvalitetnu ekipu za suprotstaviti se Tuzla Cityju. Ovo je ekipa napravljena s računicom da će nam se događati ovakve stvari. Imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača s kojim možemo prebroditi ove poteškoće”, dodao je Slišković.

Sa ekipom na put nisu krenuli Neven Laštro, Semir Pezer, Damir Šovšić, Marko Bencun, Miloš Aćimović, Nemanja Bilbija i Miloš Filipović.

Zrinjski poslije 17 odigranih mečeva ima 32 boda i drugi je na tabeli iza Sarajeva, koje ima 37. Tuzla City je s druge strane 10. sa 19 bodova.

Susret između Tuzla Cityja i Zrinjskog igra se sutra od 13:00 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)