Ekipa Sarajeva će u nedjelju, u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH, na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekati ekipu FK Zvijezda 09.

Tim povodom danas je u Svečanom salonu Svetozar Vujović održana konferencija za medije, na kojoj su se prisutnima obratili šef stručnog štaba Husref Musemić i prvotimac Nihad Mujakić.

“Dobro smo se odmorili, radili smo, osvježili se. Dobro smo ovo iskoristili. Igramo protiv ekipe koja je upisala pet pobjeda, oni nemaju šta izgubiti, nama neće biti lako. Imamo snage i kvaliteta, imamo i respekt prema protivniku. Imamo dobru atmosferu i želimo iskoristiti priliku koja nam se ukazala. Igrači su svjesni situacije i siguran sam da će dati svoj maksimum”, rekao je Musemić i nastavio:

“Najbitnije je da ova dva meča odigramo u fudbalskim uslovima, ali moramo se prilagoditi na ono što nas dočeka. Svakako da nam vremenski uslovi mogu stvoriti probleme. Ova pauza nekom je došla bolje, nekom lošije. Ovo nam je treća pauza od 15 dana od početka prvenstva. Rijetke su ekipe koje mogu napraviti niz poput Zvijezdinog i stoga ih moramo poštovati, kao i trenera Nestorovića, koji stoji iza tog niza. U Ugljeviku smo lako dobili utakmicu, ali ne mora značiti da će tako biti ovaj put”.

Sarajevo u susret ulazi kao lider na tabeli sa 37 osvojenih bodova. S druge strane, ekipa Zvijezde 09 ima niz od pet uzastopnih pobjeda u okviru Premijer lige i deveta je na tabeli sa 20 bodova.

Utakmica FK Sarajevo – FK Zvijezda 09 je na rasporedu u nedjelju, 25. novembra na stadionu Asim Ferhatović Hase od 15:00 sati.

(BIH.ba – Reprezenacija.ba)