Nakon što su sinoć odigrane utakmice posljednjeg kola u Ligama A, B, C i D UEFA Lige nacija, saznali smo kako će za dvije godine izgledati nova sezona ovog takmičenja.

Reprezentacije Hrvatske, Njemačke, Poljske i Islanda ispale su iz Lige A u Ligu B, dok su BiH, Ukrajina, Danska i Švedska ušle u Ligu A.

Selekcije Sjeverne Irske, Republike Irske, Slovačke i Turske naredni ciklus igrat će u Ligi C, a Srbija, Finska, Škotska te Norveška takmičit će se u Ligi B.

Kosovo, Makedonija, Bjelorusija i Gruzija izborili su promociju u Ligu C, dok će Slovenija, Kipar, Estonija i Litvanija nastupati u ligi D.

UEFA Liga nacija za sezonu 2020. / 2021.

Liga A: Portugal, Francuska, Holandija, Engleska, Belgija, Švicarska, Italija, Danska, Španija, Švedska, BiH i Ukrajina.

Liga B: Hrvatska, Austrija, Češka, Finska, Island, Njemačka, Norveška, Rusija, Poljska, Škotska, Srbija i Vels.

Liga C: Grčka, Bugarska, Rumunija, Albanija, Bjelorusija, Gruzija, Izrael, Kosovo, Mađarska, Makedonija, Crna Gora, Sjeverna Irska, Republika Irska, Slovačka i Turska.

Liga D: Slovenija, Armenija, Andora, Azerbejdžan, Kipar, Estonija, Kazahstan, Latvija, Litvanija, Malta, Moldavija, Farska Ostrva, Gibraltar, Lihtenštajn, Luksemburg i San Marino

Naredna sezona UEFA Lige nacija igra se od 31. augusta do 17. novembra 2020. godine.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)