Nakon što je Ognjen Vranješ jednu od najvećih navijačkih grupa bh. reprezentacije, popularne BH Fanaticose,  nazvao “bauštelcima”, prvi golman reprezentacije BiH u ovoj godini Ibrahim Šehić prokomentarisao je važnost navijača za našu reprezentaciju.

“Navijači su naš 12-ti igrač” objavio je Šehić na svom internet profilu nekoliko sati nakon Vranješeve objave i time poručio šta misli o navijačima reprezentacije BiH.

“Prošlo je pet dana od utakmice sa Austrijom a i dalje čitam pojedine medije i već moje omiljene bauštelce BHF kako me vrijeđaju što se nisam naklonio njihovom visočanstvu. E pa da vam kažem, ponosan sam na ove svoje momke koji su dali poslednji atom snage i uradili veliki posao da usrećimo naciju i našu sreću i uspjeh nećete staviti u drugi plan, ma koliko to pokušavali!!!”, napisao je Ognjen Vranješ danas na Instagramu nakon što jedini, kako mnogi misle zbog neugode, nakon remija protiv Austrije nije došao proslaviti osvajanje grupe pred navijačima reprezentacije BiH na stadionu u Beču.

Nije ovo Vranješu prva nepromišljena izjava, jer je još u začecima reprezenativne karijere bahato izjavio kako ne želi davati izjave za bh. medije, kako će novinare naučiti pameti na sebi svojstven način i mnoge druge gluposti kakve ne govore ozbiljni sportski profesionalci i javne osobe.

Bez obzira podržavali  ili ne način na koji BH Fanaticosi prate reprezentaciju, svaki navijač fudbalske reprezentacije BiH na stadionu i ispred malog tv. ekrana zaslužuje poštovanje bh. reprezentativaca.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)