Fudbalska reprezentacija BiH odigrala je večeras u Beču 0:0 protiv Austrije u duelu grupe 3 UEFA Lige nacija (Liga B) te osvojila prvo mjesto u grupi i samim tim se plasirala u viši rang.

Miralem Pjanić je bio na svom nivou, diktirao tempo tokom 87 minuta provedenih na terenu, a poslije ove utakmice kazao je da su on i njegovi saigrači zaslužili prvu poziciju.

“Naši navijači su uvijek bili s nama. Danas je dobar dan za fudbal u Bosni i Hercegovini, jer smo se plasirali u Ligu A. Možda još nismo spremni za te utakmice, ali mislim da smo dominantni bili u našoj grupi i da smo zaslužili da budemo tu gdje jesmo. Ovaj plasman je i za naše navijače, koji su nadam se ponosni nas nas”, riječi su Miralema.

Pjanić je posebno istakao sjajnu atmosferu u našem timu.

“Atmosfera je sigurno dobra. Bez atmosfere ne bi ni imali ove rezultate. Mi smo u zadnje vrijeme igrali konstantno dobro i sigurno da je to poboljšalo atmosferu. Dobili smo i neke mlade igrače, koji će u budućnosti morati preuzeti veću odgovornost. Mislim da imamo kvalitet da odemo na velika takmičenja”, govori fudbaler Juventus.

Naredni susret bh. selekcija igra 18. novembra u Las Palmasu kada će u prijateljskom meču odmjeriti snage s Španijom.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)