Za dvadesetogodišnjeg Ermedina Demirovića san je postao stvarnost a njegovo vrijeme tek dolazi.

Mladi reprezentativac BiH i nakon tri dana priprema sa uzbuđenjem govori koliko mu znači poziv selektora Prosinečkog.

“Neizmjerno sam sretan što sam ovdje, zajedno sa igračima koji su mi idoli i kojima se divim. To mi je bio san. Od kada treniram i uopšte od kada sam počeo da razmišljam o fudbalu san mi je bio da zaigram za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, da izađem pred naše navijače i doživim tu euforiju koja vlada na utakmicama. Ponosan sam na to i što ću imati priliku da igram sa svojim idolom Edinom Džekom”.

O tome kako se osjeća u “A” selekciji i atmosferi Demirovič kaže:

“Nisam mogao ni zamisliti da je atmosfera u ekipi ovako dobra. Super sam prihvaćen od starijih igrača, pričamo, smijemo se i šalimo kao da se znamo već duži period. Ipak, moram reći da pomalo još imam tremu kad razgovaram s njima i naravno veliki respekt”.

U šetnji i nekim slobodnim aktivnostima Demirović je najčešće sa Amerom Gojakom što i potvrđuje:

“Sa Gojakom sam cimer na okupljanjima mlađih reprezentacija u zadnje dvije godine, a znamo se još od kad smo nastupali za ‘U-17’ selekciju. Slažemo se odlično mada sam bolji od njega u FIFA-i i ostalim igricama”.

Na treninzima se radi ozbiljno što ne predstavlja problem za mladog bh reperezentativca koji sa dozom samopouzdanja kaže:

“Mogu da odgovorim zahtjevima koje je selektor i stručni štab stavio pred nas. Slično radimo i u klubu, navikao sam i nije to ništa novo za mene. Vjerujem da ću pokazati da nisam slučajno ovdje, da ću opravdati poziv i uvjeriti sve da sam kvalitetan igrač”.

(BIH – Reprezentacija.ba)