Fudbalska reprezentacija BiH u srijedu navečer obavila je posljednji trening pred sutrašnju utakmicu protiv Austrije. Kako se radi o zvaničnom treningu, on je održan 24 sata prije utakmice na lokaciji odigravanja same utakmice, pa su Zmajevi večeras trenirali na savršenom travnjaku stadiona Ernst Happel u Beču.

Treningu su prisustvovali bivši reprezentativci Zvjezdan Misimović i Emir Spahić, kao i Duško Bajević. Na terenu su se iako to nije praksa u svjetskim reprezentacijama našli i pojedini članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH. No oni svakako odavno misle da se fudbal u BiH igra zbog njih, a ne da su oni servis ovoj plemenitoj i lijepoj igri.

Ispred kapija Ernsta Happela ostalo je nekoliko stotina bh. navijača koji su se nadali kako će uspijeti proviriti na trening svoje reprezentacije, a da je trening bio otvorenog tipa na tribinama Ernst Happela bilo bi ih sigurno i nekoliko hiljada. Na sutrašnjoj utakmici BiH će navodno imati podršku od oko 10.000 navijača.

Ako je vjerovati onome što se vidjelo na otvorenom dijelu treninga – Robert Prosinečki će bez uslovljavanja birati početnih 11 jer su svi prisutni igrači u potpunosti spremni za sutrašnji duel.

Reprezentacija BiH protiv Austrije će vjerovatno zaigrati u sastavu Šehić – Vranješ, Šunjić, Zukanović, Ćivić – Pjanić, Bešić, Sarić, Višća, Duljević – Džeko. Zbog dobre forme i načina igre u Hoffenheimu prvoj postavi je vrlo blizu i Ermin Bičakčić.

>>> UEFA Liga nacija, Austrija – BiH, četvrtak 20,45 sati, uz direktan tv. prijenos na 15 TV kanala.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)