Kapiten naše fudbalske selekcije Edin Džeko predvodit će Zmajeve u sutrašnjem duelu UEFA Lige nacija protiv Austrije u Beču.

Džeko je na večerašnjoj press konferenciji govorio o Austrijancima, koji su najavili da će maksimalnu pažnju na terenu posvetiti upravo njemu.

“Što se mene tiče, svu pažnju mogu posvetiti meni, a moji saigrači nek daje golove. Ništa ne bih imao protiv. Ovo će biti drugačiji susret nego što je bio u Zenici, jer Austrijancima odgovara samo pobjeda. Igrat će ofanzivno i očekujemo da će nas napasti od prve minute. Ipak, mi imamo kvalitet i vjerujemo u sebe. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo rezultat koji će nas zadržati na prvom mjestu do kraja Lige nacija”, kazao je Džeko.

Foto: Ines Lučić, BIH.ba – Reprezentacija.ba

Austrijske novinare posebno zanima tema odnosa austrijskog napadača Arnautovića i Džeke, koji su poslije utakmice u Zenici zajedno “proslavili” pobjedu BiH do duboko u noć.

“Očekujem fer i korektnu utakmicu. Što se tiče Arnautovića, on je sjajan momak i dugo se družimo. Mediji su preuveličali naš izlazak na večeru. Sigurno da bih i ja isto uradio da smo mi izgubili, a onda bi mediji meni to isto radili kao što su Marku. Naš odnos je sjajan i u budućnosti će ostati takav, ali ja se sutra borim za svoju selekciju.”

Zmajevi će večeras obaviti posljednji trening, a meč Austrija – BiH igra se sutra s početkom u 20,45 sati.

Direktan prijenos je na Nova BH.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)