Fudbalska reprezentacija BiH već drugi dan boravi u Beču gdje se priprema za posljednju utakmicu grupne faze UEFA Lige nacija protiv Austrije.

Drugog dana priprema Zmajevi su trenirali u fudbalskom centru Raxplatz udaljenom desetak minuta vožnje od njihovog hotela So Vienna. Najvažnija vijest je da su Prosinečkom bili na raspolaganju svi igrači na treningu održanom na hladnom vremenu i temperaturi od 7 stepeni.

Atmosfera u reprezentaciji izgleda dobra, a dodatno je pospješuje i sam selektor koji ima izuzetno aktivnu komunikaciju sa svojim igračima, pa je tako tokom zagrijavanja sa Zmajevima igrao “ševe”.

– Svi smo spremni, pa i Cimirot koji je jučer pauzirao zbog povrede ahilove tetive. – poručio je uoči treninga selektorov pomoćnik Gordan Cipirić.

– Neće nas zavarati ni opustiti što imamo devet bodova iz tri utakmice, jer smo vrlo dobro svjesni kakve kvalitete Austrija ima. Ipak, igramo na tri boda, a bili bi zadovoljni i remijem koji bi nam osigurao prvo mjesto u grupi. Čak nas i poraz uz određenu gol razliku ostavlja na čelu grupe, ali o porazu od Austrije niko ne smije razmišljati. – poručila je desna ruka selektora Prosinečkog.

Treningu reprezentacije prisustvovao je i Zvjezdan Misimović.

Zmajevi će do četvrtka navečer i utakmice protiv Austrije trenirati još jednom, u srijedu navečer na stadionu Ernst Happel. Trening je zatvoren za javnost.

>>> 15 tv. kanala prenosi Austrija – BiH

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)