Komitet za takmičenje FS BiH je pod predsjedavanjem g. Suada Salihbašića na sjednici održanoj 13. novembra 2018. godine donio odluke o suspenziji tri stadiona.

Sarajevu najveća novčana kazna

Zbog propusta u organizaciji utakmica 17. kola sa FK Sarajevo, FK Tuzla City i NK Široki Brijeg, koje su odigrane 10. i 11. novembra, do okončanja disciplinskog postupka suspendovani su stadioni HŠK Zrinjski Mostar, FK Željezničar i FK Sloboda Tuzla.

Disciplinska komisija FS BiH je s druge strane na sjednici održanoj 13. novembra 2018. godine pod predsjedavanjem g. Radivoja Lazarevića donijela odluke da se zbog propusta u organizaciji utakmice 17. kola sa FK Mladost Doboj-Kakanj, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren za igru, NK Široki Brijeg kazni iznosom od 2.500 KM.

FK Sarajevo je zbog propusta u organizaciji utakmice 16. kola sa FK Željezničar, te upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava njegovih navijača kažnjen sa 8.000 KM.

Zbog upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava njegovih navijača, FK Željezničar je za istu utakmicu izrečena novčana kazna u iznosu od 4.500 KM.

Po jedna utakmica bez gledalaca za Zrinjski, Slobodu i Željezničar

HŠK Zrinjski Mostar je zbog loše organizacije utakmice 17. kola sa FK Sarajevo i neodgovornog ponašanja domaćih navijača, dobio kaznu od jedne utakmice bez prisustva gledalaca na stadionu, dok mu je zbog neodgovornog ponašanja navijača i upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta izrečena novčana kazna u iznosu od 5.500 KM.

Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na istoj utakmici kažnjen je i FK Sarajevo i to sa 2.000 KM.

Zbog loše organizacije utakmice sa NK Široki Brijeg i neodgovornog ponašanja navijača, te  upada na teren po završetku utakmice, FK Sloboda Tuzla izrečena je kazna igranja jedne utakmice bez prisustva gledalaca na stadionu.

Isto je kažnjen i FK Željezničar za uzakmicu sa FK Tuzla City, a zbog neogovornog ponašanja njegovih navijača i upotrebe pirotehničkih sredstava, izričena mu je i novčana kazna u iznosu od 2.000 KM.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)